Naročanje

Vse storitve izvajamo le samoplačniško, seznam in cenik pa sta razvidna pod zavihkom “Cenik”. Prosimo vas, da s seboj seboj na preiskavo prinesite vso zdravstveno dokumentacijo, slike in CDje predhodno opravljenih preiskav (RTG, CT, MR).

Naročanje poteka:

  • preko telefona na številko 01 543 7826, vsak delavnik od 9.00 do 14.00
  • preko elektronskega naslova: MRI@mf.uni-lj.si
  • preko interneta z uporabo aplikacije:


V kolikor se naročate preko interneta in je želeni termin zaseden, nas prosim pokličite na 01 543 7826.

Kontraindikacije za pregled

Pacienti zaradi magnetnega polja ne smejo imeti vsajenih kovinskih in elektronskih vsadkov ter tujkov kot so: srčni spodbujevalniki, nevrostimulatorji, znotrajžilne opornice, kovinske ploščice, vijaki, kirurške sponke, umetni sklepi, krogle, drobci ipd.

Preiskave z MR se nosečnicam v prvih treh mesecih nosečnosti ne priporoča, razen v primeru, če je to nujno potrebno.

V našem centru NE opravljamo MR preiskav mladoletnih oseb. Zaradi specifičnosti radiološke obravnave mladolednih oseb (otrok), tovrstne preiskave in interpretacijo MR rezultatov opravljajo le v specializiranih centrih, v naši bližini je to Pediatrična klinika UKC Ljubljana.

V primeru nejasnosti vam prosimo, da vaša vprašanja naslovite na naše osebje na telefon 01 543 7826.

Pred in med preiskavo

Preiskava MRI je neboleča in neinvazivna. Preiskava traja od 0,5 do 1 uro. Informacije o trajanju posamezne preiskave lahko dobite pri našem osebju. Ves čas preiskave boste v kontaktu z našim osebjem, ki vas tekom preiskave tudi nadzoruje. Na posebno željo in če je to tehnično mogoče, brez doplačila omogočamo tudi ogled poljubnega filma med preiskavo. Za več informacij, prosim kontaktirajte 01 543 7826.

Pri slikanju z MR ni potrebno, da je pacient tešč. Pomembno je, da se pacient pred preiskavo obleče v lahka oblačila brez gumbov, kovinskih sponk in zadrg. Pacient mora odstraniti vse kovinske predmete (očala, ključi, svinčniki, nakit, zobna proteza), ki slabšajo kvaliteto slike. Pacient mora odstraniti tudi ostale predmete (uro, kreditne kartice, GSM aparat, druge elektronske naprave), ker se lahko v magnetnem polju poškodujejo in motijo preiskavo.

Preiskav s kontrastom zaradi zagotavljanja vaše varnosti ne opravljamo in poskušamo te preiskave nadomeščati z modernejšimi MR metodami, ki ne zahtevajo uporabe kontrastnega sredstva.

Po preiskavi

Po končani preiskavi boste prejeli CD s slikami. Pisni izvid zdravnika specialista radiologa dobite po pošti na vaš naslov. Takoj po končani preiskavi boste odšli domov.