Prostovoljci

V Centru za klinično fiziologijo Medicinske fakultete v Ljubljani poteka več raziskav iz področja biomedicine in psihologije. Za potrebe raziskav občasno potrebujemo prostovoljce in prostovoljke. Več informacij je zapisanih spodaj.

 

1. Aktivne raziskave

Trenutno za naše raziskave ne iščemo prostovoljcev.

 

2. Pretekle raziskave

Raziskava: Prizadetost dolgoročnega motoričnega spomina pri bolnikih s Parkinsonovo boleznijo z uporabo magnetne resonance

Nadzorni raziskovalci: prof. dr. Dušan Šuput, dr.med., prof. dr. Zvezdan Pirtošek, dr.med.
Raziskovalci: asist. Gašper Zupan, dr. med., dr. Andrej Vovk
Mnenje Komisije za medicinsko etiko RS: odobreno (0120-673/2015-2 KME 103/12/15)
Izvajanje raziskave: Center za klinično fiziologijo, MF UL, Zaloška cesta 4, 1000 Ljubljana
E-naslov: gasper.zupan@mf.uni-lj.si

K sodelovanju vljudno vabimo prostovoljce ali prostovoljke brez znane bolezni centralnega živčnega sistema, ki niso instrumentalni glasbeniki, aktivni športniki (poudarek gibanja usmerjen na podlaket in dlan) in nimajo deformacij ali nepopravljivih poškodb rok. Raziskava bo trajala 3 mesece in bo vključevala 4 MRI slikanja ter 3 obiske našega centra. Na prvi dan obiska (Dan 0) vas bomo dvakrat slikali z MRI. To in vsako nadaljnje MRI slikanje ne bo daljše od 1h. Od Dneva 0 do Dneva 28 se boste doma 10 minut učili preprosto motorično zaporedje s prsti rok. Na Dan 28 vas ponovno slikamo z MRI. Po tem dnevu se prenehate učiti motorično zaporedje. Ponovno vas bomo slikali na Dan 90 (3 mesecev od prvega slikanje). Podrobnosti in dodatna vprašanja lahko naslovite na kontaktni e-naslov ali nas pokličete.

Iščemo zdrave prostovoljce moškega in ženskega spola stare med 60 in 75 let.

Za več informacij prosimo pišite na gasper.zupan@mf.uni-lj.si ali pokličite na 01-543-78-20.